BIO & KUVAT

biografia

Taiteellinen työ

Hanni Autere on laaja-alainen muusikko, joka viihtyy monenlaisten musiikinlajien ja instrumenttien äärellä. Taiteellisessa tohtorintutkinnossaan viululaulua eli yhtäaikaista viulunsoittoa ja laulamista tutkinut Autere hyödyntää sävellyksissään monia musiikillisia tyylejä ja ilmaisumuotoja. Ammattimaista esiintymiskokemusta on 35 vuoden ajalta kotimaan lisäksi Pohjoismaista, Keski-Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kiinasta. YouTubessa Autere tunnetaan maailmanlaajuisesti Loituma-yhtyeen Ievan polkka -kappaleen esittäjänä, ja hänen tiliään tilaavat noin 40.000 pääosin ulkomaista seuraajaa. Yhteistyökumppaneita taiteellisissa produktioissa ovat olleet mm. Pekka Kuusisto, Iiro Rantala, Mia Makaroff, Tuukka Haapaniemi, Eero Grundström, Abdissa Assefa, Timo Alakotila ja naiskuoro Philomela.

Autere on julkaissut sävellyksistään kolme levyä: Puhun puille (2004), Krazem (2013) ja On the Way and There (2019). Muita julkaisuja ovat musiikkivideot mm. kappaleista Puhun puille (ohj. Aino Mättö / Mättö Media) Uni sekä Tonttu ja lapsi. Autere esiintyy yhteensä lähes 20 levyllä. Hän on myös kirjoittanut tohtorityöhönsä liittyvän 104-sivuisen prosessikuvauksen Viululaulaja.

Pedagoginen työ

Hanni Autere on toiminut pedagogina eri opetusasteilla vuodesta 1988. Pääinstrumenttinsa viulun lisäksi hänen opetusrepertuaarissaan on lukuisia muita soittimia sekä laulu. Autere opettaa mm. suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia sekä klassista musiikkia eri oppilaitoksissa, kursseilla sekä yksityisesti. Hanni Autere on käynyt Sibelius-Akatemian järjestämän mentorointikurssin. Pedagogisia opintoja hänellä on klassisesta ja kansanmusiikista sekä aikuis- ja yliopisto-opetuksesta. Pedagogista kutsumustaan Autere toteuttaa myös YouTube-kanavallaan englanninkielisillä Ievan polkka -opetusvideoilla, joilla on jo valtava määrä näyttöjä.

Työ tuottajana

Hanni Autere on tuottanut kymmeniä konsertteja, joista suurimmat ovat noin sadan hengen toteutuksia. Autere hyödyntää tuottajan työssään monipuolista musiikin alan osaamistaan. Hän on saanut erinomaista palautetta mm. muusikko Iiro Rantalalta, Pop & Jazz -konservatorion rehtori Janne Murrolta sekä monilta muilta järjestämissään tilaisuuksissa esiintyneiltä.

galleria

Kuvat aukeavat uuteen ikkunaan, josta voit ladata ne käyttöösi.

Kuva Kari Kohvakka / Tuusulan kunta

Kuva Kari Kohvakka / Tuusulan kunta

Kuva Patrik Stenström

Kuva Riikka Loukkaanhuhta

Kuva Patrik Stenström

Kuva Uni-videosta

Kuva Puhun puille -videosta

Scroll to Top