top of page

Lyhyt esittely

(Esim. käsiohjelmateksti)

Taiteellinen työ

Hanni Autere on monipuolinen muusikko, joka viihtyy lukuisissa taiteen alan rooleissa. Hän valmistui musiikin tohtoriksi vuonna 2011 Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä. Taiteellisessa tutkinnossaan niin sanottua

viululaulua tutkinut Autere hyödyntää sävellyksissään monia musiikillisia

ilmaisumuotoja. Esiintymiskokemusta on kertynyt 30 vuoden aikana 

kotimaan lisäksi Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Internetissä Autere tunnetaan Loituma-yhtyeestä Ievan polkka -kappaleen esittäjänä.

Autere on julkaissut sävellyksistään kolme CD-albumia: Puhun puille (2004), Krazem (2013) ja On the Way and There (2019)Hän esiintyy yhteensä lähes 20:lla levyllä. Autere on myös kirjoittanut tohtorityöhönsä liittyneen 100-sivuisen kirjan Viululaulaja.

Kuva: Jorma Airola

Pedagoginen työ

Hanni Autere on toiminut pedagogina eri opetusasteilla vuodesta 1988. Pääinstrumenttinsa viulun lisäksi hänen opetusrepertuaarissaan on lukuisia muita soittimia. Autere on opettanut mm. klassista musiikkia sekä suomalaista ja irlantilaista kansanmusiikkia kursseilla sekä yksityisesti. Hanni Autere on myös toiminut Sibelius-Akatemian kouluttamana mentorina kansanmusiikin ja musiikkikasvatuksen ammattiopiskelijoille. Pedagogisia opintoja hänellä on klassisesta ja kansanmusiikista sekä aikuis- ja yliopisto-opetuksesta.

bottom of page