Muusikko

Musiikki on elämäni suuri rakkaus. Mielestäni musiikissa on kyse ennen kaikkea tunteista ja jakamisesta, inhimillisyydestä. Olen joka kerta hyvin onnellinen, kun onnistun koskettamaan kuulijan sielua.

Erityisosaamiseni kohdistuu hyvin ilmaisuvoimaiseen musisoinnin muotoon, jossa kaksi rakkainta instrumenttiani, viulu ja laulu, yhdistyvät orgaaniseksi kokonaisuudeksi. Kutsun tätä inspiroivaa instrumenttia viululauluksi, ja olen tehnyt pioneerityötä aiheen parissa Suomessa. Suhtaudun nöyrästi omaan osaamiseeni, ja ihailen avoimesti itseäni taitavampia. Heitä löytyy aina.

Pääsoittimeni on viulu, mutta soitan auttavasti lukuisia muitakin instrumentteja. Minulle on yhtä luontevaa esittää Matteus-passiota kuin pelimannimusiikkia tai poppia, ja työskentelen mielelläni muiden taiteenalojen vaikutuspiirissä kokeillen ja heittäytyen.

tuottaja

Nautin esiintymisestä, mutta muusikkona työskentelyyn liittyy paljon muutakin. Konserttien ja levytysten järjestämisestä karttunut kokemus on kehittynyt kyvyksi ja haluksi toimia taiteilijan lisäksi tuottajan roolissa. Oman osaamisen tuotteistaminen sekä siitä tiedottaminen ovat yhä selkeämmin osa muusikon työhön liittyvää tehtäväkenttää. Näitä kaikkia teen jatkuvasti, eri tavoin ja yhä opetellen.

Tuottajana pyrin toimimaan laaja-alaisesti ja huolellisesti. Käytän hyväkseni kaikkea esiintyjänä, studiomuusikkona, pedagogina, säveltäjänä sekä tutkijana oppimaani. Eräs tärkeimmistä vahvuuksistani on hyvät vuorovaikutustaidot.

”Upeasti tuotettu, teit mahtavan duunin!”   

Muusikko Iiro Rantala

Scroll to Top