top of page

Historiaa ja nykyaikaa

Musikaalisen perheen ja tavanomaisen musiikkiopistokoulutuksen kasvattina pääsin toisella yrittämällä Sibelius-Akatemiaan. Siellä vierähti ensin kymmenen vuotta perusopiskelijana, sen jälkeen joitain vuosia tuntiopettajana ja tohtoriopiskelijana vielä kahdeksan vuotta. Olen opiskelun ohella esiintynyt mitä erilaisimmissa kokoonpanoissa ja opettanut laajasti eri-ikäisiä ja eri koulutusasteella opiskelevia soittajia. Kokemusta on tullut niin teatterissa ja tanssiyhtyeiden kanssa työskentelystä kuin studiotyöstäkin.

Ammatillinen identiteettini on monisäikeinen. Esiintyvänä taiteilijana olen laaja-alainen ja solidaarinen. Säveltäessäni nojaan mm. kansanmusiikin ja klassisen musiikin perinteisiin etsien uusia sävyjä erilaisista vaikutteista. Opettajana ja organisoijana nautin yhteistyöstä ja toisten auttamisesta. Oppimisen himoani tyydytän seuraamalla mm. taiteelliseen tutkimukseen liittyvää keskustelua sekä osallistumalla konferenssehin ja konsertteihin. 

Parasta työssäni on se, kun oma musiikki saa kuulijassa aikaan vahvan tunnereaktion. Olen siitä joka kerta hyvin otettu. Opetustyössä hienointa on saada aikaan oivallus toisessa ihmisessä. Suhtaudun nöyrästi omaan osaamiseeni ja ihailen avoimesti itseäni taitavampia, sillä heitä löytyy aina.

Kuva: Esko Uronen

bottom of page