levyt

Puhun puille (2004)

Ensimmäisen soololevyni sävellykset pohjaavat paljolti suomalaiseen pelimannimusiikkiin, mutta mukana on myös vaikutteita muista musiikin lajeista. Olen esittänyt näitä kappaleita duona mm. Eero Grundströmin ja Timo Alakotilan kanssa. Nimikkokappale Puhun puille on yleisin soolona esittämäni kappale.

”There’s an appealing, very Finnish, quiet, calm, light touch to these stately tunes…” 
Andrew Cronshaw, fRoots

Krazem (2013)

Vuonna 2009 esitettyä tohtorikonserttia varten kokosin yhtyeen, jossa kaikki laulavat ja soittavat samalla jousisoitinta. Musiikki kuulostaa osin jousiorkesterilta, osin kamarikuorolta ja osin niiden yhdistelmältä. Tyylilajeja sekoitetaan estoitta ja suvereenisti, ja useat soolot värittävät uniikkia kokonaisuutta.

Finländska Hanni Autere vill uppenbarligen väldigt många olika saker, men lyckas tack vare utmärkta kompositioner och stor spel- och sångskicklighet hos både sig själv och medmusikerna genomföra alltihop på ett mycket fint sätt.
Rasmus Klockljung, Lira Musikmagasin

On the Way and There (2019)

On the Way and There on viisiosainen englanniksi sanoittamani mielen matkakertomus. Se on sävelletty sopraanolle, neljälle laulavalle jousisoittajalle sekä lyömäsoittajalle. Teos on saanut inspiraationsa monista musiikin lajeista sekä mukana olevien muusikoiden suvereeneista taidoista.
Levyn toinen teos on nimeltään ELEAN. Se on kolmiosainen kamarimusiikillinen teos viidelle laulavalle jousisoittajalle, huilulle ja kotolle. Tekstit ovat suomeksi käännettyjä haiku- ja tankarunoja.

”Komiasti soivaa ja soljuvasti etenevää musiikkia!”
Viulisti Kreeta-Maria Kentala

Mukana muilla levyillä

Soololevyjeni lisäksi esiinnyn useilla muilla albumeilla ja kokoelmalevyillä, mm. Loituma ja Kuutamolla kahden (Loituma 1995 ja 1998), Tarkka pää, tania mieli (Ilona Korhonen Ensemble 2009), Kruunulapset (Mia Makaroffin säveltämä musikaali, 2012) sekä Sounds from Solitude -kantelekonsertto (Gillian Stevens 2015).

videot

YouTube

YouTube-kanavaltani löydät videoita sävellyksistäni ja muista kappaleista, esim. Uni, Tonttu ja lapsi, Ievan polkka sekä Joulu on taas. Englannin- ja espanjankielisillä videoilla on tietoa mm. musiikillisesta historiastani sekä Loituma-yhtyeestä. Tervetuloa seuraamaan!

muut julkaisut

Viululaulaja on 104-sivuinen tohtorintutkintooni liittyvä kirjallinen työ, jossa avaan viiden konsertin taustoja ja sävellysprosesseja sekä viululaulua.

… raportti on muusikon, pedagogin ja tutkijan näkemyksellä laadittu, selkeästi ja laadukkaasti kirjoitettu, hyvin jäsennelty ja reflektoitu selonteko viululaulamisesta ja muusikon kasvusta tällaisen harvinaisen erikoisosaamisen parissa.”
Kirjallisen työn tarkastajat FT Tuuli Talvitie ja FT Jarkko Niemi

Scroll to Top