säveltäjä

Säveltäminen tuli kiinteäksi osaksi muusikkouttani etenkin tohtorintutkintoa tehdessä. Sävellän ja sovitan jatkuvasti materiaalia esityskäyttöön sekä oppilailleni. Opetusmateriaalia on syntynyt runsaasti viulisteille ja jonkin verran myös muskarikäyttöön. Suurin osa tähänastisista esityskappaleista kietoutuu viululaulamisen ympärille, mutta sävellysteni kokoonpanot monipuolistuvat koko ajan.

Tilaussävellyksiäni ovat mm. ELEAN (2018, tilaaja RSOn viulisti Erja Unkari) sekä 10 mieskuorolaulua karjalankielisiin runoihin (2019 ja 2020, tilaaja EIKU ry ja Karelian Male Choir)Suurimmat säveltämäni kokonaisuudet ovat kolmiosainen teos Meidän Suomi (2017), viidestä osasta muodostuva kamarimusiikillinen On the Way and There ja ARVOKAMAA-musikaali (2023), joka oli samalla suurin sanoitustyöni.

Tunnetuin sävellykseni on Puhun puille (1999), joka on alunperin viululaulusooloksi syntynyt. Sittemmin sitä on esittänyt mm. naiskuoro Philomela. Tilattuina olen sovittanut Krazem-nimisen teokseni Tapiolan nuorille sinfonikoille sekä Ievan polkan nuorten kansanmusiikkiorkesterille sekä Tapiolan nuorille sinfonikoille.

”Oli mukava kuulla musiikkiasi! Kaikki vaikuttavaa ja inspiroivaa!

Kuoronjohdon emeritusprofessori Matti Hyökki
Scroll to Top